31 Mart 2017 Cuma

ILGIN TOP&ÇAĞDAŞ ÖZKAN KEMAN ve PİYANO RESİTALİ







Ilgın TOP, 2000 yılında İzmir, Bornova’da dünyaya geldi. 5 yaşında piyano eğitimine Emre Şen’in kurduğu ‘Chopin Müzik Okulu’ nda başladı.
7 yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulunu burslu olarak kazandı. Keman eğitimine Bilkent Senfoni Orkestrası Konzertmeister yardımcısı İrina NİKOTİNA ile başladı. 2012 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası sınavını kazanarak Rengim GÖKMEN’in şefliğinde orkestra keman üyesi olarak konserler verdi. Ilgın Top, yurtiçi ve yurt dışında birçok ustalık sınıfına katıldı ve Suna KAN, Prof.Dr. Orhan AHISKAL ve Prof. Dr. Cihat AŞKIN, Angel STANKOV ve Doç. Gülen EGE, Guy BRAUNSTEIN, Atilla Aldemir, Dora SCHWARZBERG, Tuncay YILMAZ, Alexander VINNITSKI, Igor TKACHOUCK, Özcan ULUCAN, Viktor TRETYAKOV, Natalia LIKHOPOI, Mintcho MINTCHEV, Lutsia IBRAGIMOVA, Itzhak RASHKOVSKY, Alexander MARKOV gibi ünlü isimlerle çalıştı.
13 yaşında iken Bilkent Senfoni Orkestrası ile ilk solistlik deneyimini Şef Dağhan DOĞU yönetiminde H.Vieuxtemps N0:5 Op:37 nolu keman konçertosunu seslendirerek elde etti. 15 yaşındayken İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın yaptığı çocuk solist seçmelerindeki başarısı sonucu, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile F. Waxman – Carmen Fantasy’i seslendirdi.
2014 yılında Çek Cumhuriyetinin Usti Nad Orlici şehrinde yapılan 56.KOCIAN Uluslararası Keman Yarışmasında First Grade Mension ödülünü kazandı. 2016 yılında Belçika’nın Namur kentinde yapılan “International Grumiaux Competition” adlı keman yarışmasında C kategorisinde birincilik ödülü aldı.
21 Aralık 2015 tarihinde İstanbul’da düzenlenen İş Sanat “Parlayan Yıldızlar Konser Serisi” adı altında Milli Reasürans Konser Salonunda bir resital verdi. Okulundaki başarısından dolayı Bilkent Üniversitesi’nin 30. kuruluş yıl dönümünde Bilkent Üniversitesi Konser Salonu’nda resital verme hakkını elde etti. 
Şuan 10. sınıf öğrencisi olarak Feruza ABDULLAYEVA ile keman eğitimine devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder