22 Nisan 2017 Cumartesi

ARSU SAHNE BAHAR KONSERLERİ KAAN BAYSAL PİYANO RESİTALİ







KAAN BAYSAL

10 Mayıs 2003 tarihinde İstanbul’da doğan Kaan Baysal beş yaşında piyano çalmaya başladı.

2014 yılında, İstanbul Müzik Festivali tarafından düzenlenen 'Festival Genç Solistini Arıyor' başlıklı projesinin seçmelerinde birinci olan Kaan Baysal, tüm festival tarihinin en “Genç Solisti” oldu. Bu kapsamda 7 Haziran 2014'de, şef Hakan Şensoy yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile Haydn Re Major piano konçertosunu ( Hob No.XVIII:11) seslendirerek festivalde yer almıştır.

31 Ekim 2014 tarihinde piyanist Lang Lang konseri kapsamında, Türkiye’nin genç yeteneği olarak seçilen Baysal, Lang Lang ile aynı sahnede yer alarak Chopin’den eserler seslendirmiştir.

Kaan Baysal, Lang Lang International Music Foundation tarafından 10-16 Kasım 2014 tarihleri arasında Barselona’da gerçekleştirilmiş olan Allianz Junior Music Camp’e seçilen 12 piyanist arasında yer almıştır. Böylece Baysal, Junior Music Camp’e katılmaya hak kazanmış ilk Türk genç yetenek olmuştur.

Kaan Baysal, 13 Aralık 2014 tarihinde, “Barış İçin Müzik Projesi Konserleri” kapsamında şef Sascha Goetzel yönetimindeki İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası eşliğinde, Mozart La Major Kv 488 piyano konçertosunu seslendirmiştir.

2015 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Sedat-Güzin Gürel Vakfı tarafından konçertant kategorisinde gerçekleştirilen Ulusal Genç Yetenekler Yarışmasında Mozart Kv 365 çift piyanolu konçertosunu seslendirmek üzere seçilen piyanistlerden biri olan Kaan Baysal, şef Antonio Pirolli yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile bu konçertoyu seslendirmiştir.

15 Şubat 2016 tarihinde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından yapılan Genç Solist seçmelerini kazanan Kaan Baysal, 22 Nisan 2016 tarihinde İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, şef Neslihan Erten yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Mendelssohn 1.piyano konçertosu 1. Bölümünü seslendirmiştir.

Kaan Baysal, 6-9 Ekim 2016 tarihleri arasında Almanya-Bad Kissingen’de yapılmış olan KlavierOlymp’a katılarak tam resital vermiş ve 26 Haziran 2017’de aynı şehirde yapılacak olan Kissinger Sommer Festivaline resital vermek üzere davet edilmiştir.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası tarafından yapılan solist seçmelerini kazanan Kaan Baysal, 23 Nisan 2017’de Howard Griffiths yönetiminde Mozart La Major piyano konçertosu no.12 (1. Bölüm) seslendirecektir.

Kaan Baysal; Lang Lang, Hüseyin Sermet, Herbert Schuch, Ewa Poblocka, Wolfram Schmitt-Leonardy, Martina Bauer ve Pablo Galdo’nun ustalık sınıflarına aktif olarak katılmıştır.


İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Özel 125. Yıl Ortaöğretim Okulu’nda 8. Sınıf öğrencisi olan Kaan Baysal, çalışmalarını Prof.Toros Can ile sürdürmektedir. Kaan Baysal İstanbul Üniversitesi yarı zamanlı piyano programı orta devre 4. Sınıfını, 13 yaşında sınıf atlayarak tamamlamış olup, bu kurumda yüksek devreye geçmeye hak kazanan en genç öğrencilerden biri olmuştur. Allianz Türkiye’nin Marka Elçisi olan Kaan Baysal’ın müzik eğitimi Allianz Türkiye tarafından desteklenmektedir.

21 Nisan 2017 Cuma

ARSU SAHNE BAHAR KONSERLERİ DENİZ İREM GÜR PİYANO RESİTALİ



Deniz İrem Gür;
1994’te New York’ta doğdu. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Yrd. Doç. Öznur Orbay ile başladığı piyano eğitimini 2012 yılında piyano bölümü birincisi olarak tamamladı. Bitirme sınavında toplam on üç jüri üyesinden yüz tam not alarak H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı tarihinde ender görülen bir başarıya imza attı.

2008 yılında birincilik ödülünün verilmediği Edirne Rotary Kulübü’nün düzenlediği ulusal piyano yarışmasında “3.lük ödülünü", 2012 yılında İstanbul’da düzenlenen Pera Uluslararası Piyano Yarışması’nda “3.lük ödülünü” ve “en iyi Türk eseri yorumcusu özel ödülünü”, 2013 yılında düzenlenen 2. Ahmet Adnan Saygun Uluslararası Piyano Yarışması’nda “3.lük ödülünü ve halk oylaması birinciliğini" kazandı. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nın düzenlediği ve finalinde Hacettepe Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası ile çalma şansını bulduğu 2. Ulusal Piyano Yarışması'nda "2.lik ödülü”"nün yanı sıra, jüri üyelerinin en değerli ödül olarak nitelendirdikleri "Verda Erman Özel Ödülü"nü de almaya hak kazandı. Türkiye'de düzenlenen ulusal ve uluslararası nitelikte bu yarışmaların tümünde büyükler katagorilerinde ve finalistler arasında en genç yarışmacı olarak yarıştı.

2016 yılının Kasım ayında ise Fas'ın Rabat kentinde düzenlenen Uluslararası Prenses Lalla Meryem Yarışması'nda "1.lik ödülü"nü kazanarak çok büyük bir başarıya imza attı.

Piyano eğitimi süresince Boris Berman, Jean-Bernard Pommier, Gülsin Onay, Emre Elivar, Mischa Dacic, Alexander Madzar, Makoto Ueno, Valentin Surif, Peter Kosse, Giselle Brodsky, Arnulf von Arnim, Henri Sigfriedsonn, Ferhan Önder, Pawel Kaminski gibi isimlerle de çalışma imkanı buldu. Türkiye ve Avusturya'da birçok konserler verdi, bu konserlerden en önemlisi ise 2015 yılında Avusturya'nın en büyük iki konser salonundan biri olan Wiener Musikverein'da gerçekleşti.
2012 yılında Viyana’da Konservatorium Wien'de Prof. Roland Batik ile başladığı ve Prof. İnci Altınok Haeusler ile özel olarak devam ettirdiği çalışmalarının ardından dünyanın en köklü ve saygın müzik üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Universitat für Musik und darstellende Kunst Wien'in (Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi) konser piyanistliği bölümüne 140 aday arasından ilk sırada girmeye hak kazandı. Piyano eğitimine halen Viyana'da aynı kurumda Prof. Jan Jiracek von Arnim ile devam etmekte, aynı zamanda yan dal olarak da klavsen çalışmalarını sürdürmektedir.

ÖNEMLİ NOT:

Ücretsiz Etkinlik olması nedeniyle (216) 336 70 40 numaralı telefondan veya info@arsuguzelsanatlar.com adresine e-mail göndererek rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.