6 Nisan 2017 Perşembe

ARSU SAHNE BAHAR KONSERLERİ NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ




ARSU SAHNE 
BAHAR KONSERLERİ
NİSAN AYI PROGRAMI

Genç yetenekler, parlayan yıldızlar ve büyük üstatlar ile dopdolu !
Bu değerli sanatçılar ile tanışmak, 
sıcak ve samimi bir ortamda müziğin keyfine varmak,
 geçtikleri yolları, deneyimlerini öğrenmek,
fikir ve düşüncelerinden esinlenmek, 
ve
bu anları birlikte paylaşmak için
sizi bekliyoruz ...


5 Nisan 2017 Çarşamba

ARSU SAHNE BAHAR KONSERLERİ MELİS ÇOM ARP RESİTALİ







1992 yılında Mersin’de doğan Melis Çom arp eğitimine 2004 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Hakan Gözükara ile başladı. Mersin’deki eğitimi sırasında İsabelle Perrin, Çağatay Akyol ve Benoit Wery ‘masterclass’larına aktif olarak katılarak Mersin, Adana, İzmir ve İstanbul’da birçok solo konser verdi. 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na geçiş yaparak çalışmalarına İpek Mine Sonakın ile devam etti. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Mersin Akademik Oda Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Cumhurbaskanlığı Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Eskişehir Büyük Şehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nda misafir arp sanatçısı olarak yer aldı. 2011 ve 2012 yıllarında Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası seçmelerini kazanarak yurt içi ve yurt dışında bu orkestrayla konserler verdi.2012-2013 eğitim döneminde Erasmus Değişim Programı ile Paris, Conservatoire de Boulogne-Billancourt’a kabul edilerek Anne Ricquebourg’un öğrencisi olan Melis Çom Fransa’da solo, oda müziği ve orkestra ile bir çok konser etkinliğinde bulundu. İsabelle Moretti, Jana Bouskova, Florence Sitruk, Emmanuel Ceysson gibi ünlü arpisterin 'masterclass'larına katıldı. 2013 yılında Fransa’da düzenlenen Concours International de Harpe Jeunes Talents Martine Geliot yarışmasında finale kalarak olumlu övgüler aldı. Cem Mansur yönetmenliğindeki Türkiye Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nda 2015 ve 2016 yıllarında arp sanatçısı olarak çalmaya hak kazanan Melis Çom bu yıllarda yurt dışında bir çok konserde orkestrayla birlikte yer aldı. 2013 yılından beri “Ecole Francophone de Musique d’İstanbul” kuruluşunda arp dersleri vererek öğrencileriyle çeşitli konser etkinliklerinde bulunmaktadır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arp Sanat Dalı’ndan 2015 yılında mezun olan Melis Çom çalışmalarına aynı üniversitede master programında İpek Mine Sonakın ile devam etmekte olup İstanbul’da çeşitli konser etkinliklerinde ve projelerde yer almaktadır.

4 Nisan 2017 Salı

ARSU SAHNE EMRE YAVUZ PİYANO RESİTALİ











3 Ağustos 1990’da İzmir’de doğdu. Erken yaşta gösterdiği öğrenme yeteneği nedeniyle müzisyen ablası ve eğitimci anne-Babası tarafından piyanoya yönlendirildi. Piyanoda kısa sürede ilerleyen Emre, 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından yapılan bir sınavla “Sanatta Üstün yetenekli Çocuklar Yasası” olarak bilinen 6660 sayılı yasa kapsamına alınarak Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Kamuran Gündemir ile piyano öğrenimine başladı. 2001’de Kırım’da yapılan 2. Uluslararası Mavi Kuş Müzik Yarışması’nda kendi yaş kategorisinde birinci olduğu gibi, en iyi çağdaş eser yorumu ödülüne layık görüldü.
Lise öğrenimi boyunca Bilkent Üniversitesi’nde Fazıl Say ve Sanem Berkalp ile çalıştı, aynı zamanda bestecilik dersleri aldı.

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası ve Borusan İstanbul Fi- larmoni Orkestrası’yla ve Gürer Aykal, İbrahim Yazıcı, Rengim Gökmen ve Ender Sakpınar gibi şe- flerin yönetiminde gerçekleştirdiği birçok konserde Mozart, Chopin, Saint-Saens, Çaykovski ve Rah- maninov’un konçertolarını yorumladı. 2004 yılında Antalya Uluslararası Piyano Festivali’nde ve Moskova’da Düzenlenen Spivakov Uluslararası Müzik Festivali’nde konserler verdi.
2007’de Sicilya’da yapılan Ibla Grand Prize yarış- masında Frederic Chopin Özel Ödülü’ne layık görüldü. 2010 Chopin Yılı kapsamında Viyana’da yapılan Rotary Interpretationspreise - Chopin & Schumann yarışmasını kazanarak başta Viyana Musikverein’da ol- mak üzere Avusturya’nın çeşitli şehirlerinde solo ve Bratislava Senfoni Orkestrası ile konserler verdi.
Roland Batik’le çalıştığı Viyana Konservatuvarı’ndan mezuniyet resitalindeki Beethoven, Rahmaninov ve Saygun yorumlarıyla bütün jüri üyelerinden tam puan alarak bu şekilde mezun olan ilk ve tek öğrenci olan Emre Yavuz, aynı zamanda Almanya’daki Hannover Müzik Medya ve Tiyatro Yüksekokulu’nda Karl-Heinz Kämmerling ile eğitimini sürdürdü. Kämmerling’in yanı sıra Seymour Lipkin, Lang Lang, Murray Perahia, Till Fellner’in birçok ustalık kurslarına katıldı.

2012’de Viyana’da düzenlenen. 4. Rosario Marciano Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü kazanarak “sıra dışı bir sanatsal kişilik” olarak tanımlandı. 2013’te Zubin Mehta yönetiminde Tel Aviv’deki yıllık geleneksel Gala Konseri’nde Beethoven’ın 3. konçertosunu seslendirdi. 2015’te 2. Hacettepe Ulusal Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.

2016’da 15. Viyana Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ve Schubert Özel Ödülü’nü, Dortmund’da düzenlenen 13. Uluslararası Schubert Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülünü kazanan Emre Yavuz, eğiti- mini halen Viyana’da sürdürmekte ve Arie Vardi ile çalışmaktadır.

3 Nisan 2017 Pazartesi

ARSU SAHNE BAHAR KONSERLERİ BURAK ÇEBİ PİYANO RESİTALİ








Son yıllarda İspanya, İtalya ve Türkiye`deki uluslararası yarışmalarda aldığı ödüllerle adından söz ettiren piyanist Burak Çebi, genç kuşağın gelecek vadeden piyanistleri arasında yer almakta. 
Eğitimini İzmir Devlet Konservatuvarı'nda Seçil Akdil'in sınıfında ve Almanya`da Nürnberg Yüksek Müzik Okulu`nda Ingeborg Schmidt-Noll'un sınıfında alan Burak Çebi 2011 yılında aynı okulun piyano ustalık sınıfı`ndan mezun olmuştur. Günümüzde yaşamına Berlin`de devam etmekte ve çalışmalarını Devlet Sanatçısı piyanist Hüseyin Sermet ile sürdürmektedir. 

2016 yılında Franz Schubert ve Claude Debussy`nin eserlerini içeren ilk albümünü kaydeden sanatçı, 2013 yılında İstanbul Uluslararası Orchestra Sion Piyano Yarışması`nda 1.`lik ödülünü, 2016 yılında İspanya'nın Orihuela kentinde düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali kapsamındaki piyano yarışmasında 2.'lik ödülünü ve İtalya`da 2016 yılında Rimini`de düzenlenen Musica Enharmonia Piyano yarışmasında yine 2.`lik ödülünü kazandı. 

Son yıllarda Berlin (Enstrüman müzesi, Franzosischer Dom), Münih (Steinway-Haus), Bayreuth (Steingraeber-Haus), İstanbul (Notre Dame de Sion, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ), Ankara (Bilkent Konser Salonu) İzmir (AASSM, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi), Bourges (Theatre Saint Bonnet) , Neumarkt (Reitstadel) Fürth (Stadttheater), Bamberg, Ingolstadt, Trier ve başka bir çok şehirde resitaller verdi ve Freiburg Piyano Akademisi 2011, Berlin Geza-Anda Piyano günleri 2011, Heidelberg İlkbahar Festivali 2010, Schaffhausen Uluslararası Oda Müziği Günleri 2008, Tegernsee `Chance 2009`Piyano Festivali , Friedberg Yaz Festivali 2013-2014 gibi organizasyonlarda yer aldı. 

2014 yazında Gotthard-Schierse Vakfı'nın daveti üzerine Berlin Filarmoni'deki Enstrüman Müzesi'nde bir resital veren sanatçı ayrıca Berlin Klasik Müzik Yaz Festivali 2012 çerçevesinde Berliner Camerata Oda Orkestrası ile birlikte sahneye çıkarak Wolfgang Amadeus Mozart'ın 9 Numaralı piyano konçertosunu ve Türk bestecilerin eserlerini seslendirdi. 2016 yılında Ludwigshafen Devlet Filarmoni Orkestrasının düzenledigi `Schubert ve Şevki Bey` isimli özel konserde Istanbul Radyosu`ndan sanatçılarla birlikte sahneye çıkarak Klasik Türk Müziği ile Klasik Batı Müziğinin birlikte sunulduğu bir konser verdi. 

Oda müziği ve Lied alanlarında da aktif olan Burak Çebi, Almanya'daki uluslararası Kültür ve Medeniyet Vakfı'nın (Internationale Stiftung für Kultur und Zivilization) Almanya içinde bir çok şehirde düzenlediği oda müziği konserlerinde düzenli olarak yer alıyor. Bunun dışında 2015 yılında Berlin Radyo Evi'nde Alman Besteci Peter Ronnefeld'in eserlerini içeren konserde Soprano Anne Steffens ile olan Lied performansı DeutschlandRadio Kultur kanalında yayınlandı. 2012 yılında Berliner Camerata Oda Orkestrası üyeleriyle Ulvi Cemal Erkin'in Piyanolu Beşli'sini seslendirmiş olan sanatçı ayrıca Berlin'de düzenlenen Prelude Concerts isimli oda müziği konserleri serisine de konuk oluyor. 

Burak Çebi`nin 2016/17 sezonunda gerçekleştireceği konserlerden bazıları : Ankara`da Mozarthaus ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu`nda, İstanbul Leyla Gencer Sanat Merkezi`nde ve MIAM Ilhan Usmanbaş Konser Salonu`nda, İtalya`nın Rimini şehrinde ve Almanya`nın Berlin, Dresden ve Bad Wildbad şehirlerinde resitaller ve oda müziği konserleri. 

Bunun dışında Münih`te düzenlenen `Klavierpodium 2008` uluslararası piyano yarışması ve Nürnberg’deki Mozart Oda Müziği Yarışması’nda ödüller almış olan Burak Çebi çeşitli zamanlarda DAAD, Nürnberg Sparda Bankası, Berlin Gotthard-Schierse Fonu ve Richard Wagner Derneği’nin burslarına layık görülmüştür.

2 Nisan 2017 Pazar

ARSU SAHNE AYLA EMANET & BURCU AKTAŞ URGUN ~ FLÜT PİYANO RESİTALİ






Ayla Emanet

1984 yılında Almanya’da doğan Ayla Emanet 1993 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu’ na katıldı. Daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak Nazım Acar ile füt çalışmalarına başladı ve 2001 yılında Vieri Bottazzini’nin sınıfına katılarak 2005 yılında yine aynı üniversiteden Üflemeli Çalgılar bölüm birincisi olarak mezun oldu. 
Mimar Sinan Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ile konserler verdi, “All Flutes Chamber Orchestra” ile grup şefi olarak çalıştı ve aynı grupla “Vivaldi 4 mevsim” kaydı yaptı. Sir James Galway, Patrick Galloise, Raffaele Travisiani, Alexa Still, Andrea Lieberknecht, Anette Maiburg ve Bülent Evcil gibi bir çok ünlü flütçüyle çalıştı. 
2003 yılından itibaren piccolo flüt çalışmalarına ağırlık verdi ve bu yeteneği ile Sir James Galway’in dikkatini çekti. 2004 yılının ağustos ayında yapılan Weggis Uluslararası Sir James Galway Masterclass için Sir James tarafından kendisine burs verildi aynı masterclassta Lowell Liebermann’ ın Piccolo Konçertosu’nu başarıyla seslendirdi 2004 ve 2006 da Masterclass Flüt Orkestrası ile Sir Galway yönetiminde solist olarak konser verdi. 
2005 yılında Lowell Liebermann Piccolo Konçertosu’nun Mimar Sinan Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile Türkiye prömiyerini yaptı. 
2005-2009 Eskişehir Anadolu Universitesi Senfoni Orkestrası’nda flüt grup şefi, 2008-2009 yıllarında da Istanbul Borusan Filarmoni Orkestrası’nda 2.flüt/Piccolo üyesi olarak yer aldı. 
2009 yılında başladığı Almanya Hochschule für Musik und Tanz Köln’de yüksek lisans öğrencisi olarak Royal Filarmoni Orkestrası eski flüt grup şefi Prof. Robert Winn ile Solo Flüt ve Oda Müziği yüksek lisansını 2011 de ve aynı sene Almanya Dortmund Orchesterzentrum NRW' da, Orkestracılık üzerine başladığı ikinci yüksek lisans eğitimini de 2014 yılında Berten D'Hollander’in sınıfından mezun olarak tamamlamıştır. 
Young Euro Classic Ensemble, Akdemische Philharmonie Heidelberg, Tschaikovsky Gençlik Orkestra’ları ile aralarında Brezilya, Çin ve Rusya’nın olduğu bir çok ülkede oda müziği ve Orkestra üyesi olarak turneler yaptı. 
Şu an Duisburg Filarmoni Orketsrası, Düsseldorf Senfoni Orkestrası ve Neues Rheinisches Kammer Orchester ile orkestra konserleri, 2015 yılında Blake Weston (Klarinet) ile kurdukları DuoTreble ile oda müziği konserlerine devam etmektedir. 


Burcu Aktaş Urgun

1976 Ankara doğumlu Burcu Aktaş piyano çalışmalarına 7 yaşında Perim Hamidoğlu ile başladı. 12 yaşında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak profesyonel piyano eğitimine başladı. Bu eğitim dönemi boyunca çalışmalarını yine Perim Hamidoğlu gözetiminde sürdürerek okul içi ve dışında birçok etkinliklere katılarak Marmara Koleji, Mimar Sinan Üniversitesi Oditoryumu, Resim ve Heykel Müzesi, Cemal Reşit Rey, İstanbul Teknik Üniversitesi Taş Kışla Kampüsü salonlarında solo ve oda müziği konserleri verdi. 1998 yılında eğitimini ikincilikle bitirdi ve Master eğitimi için New York’a gitti. 
http://www.biletix.com/etkinlik/U7K09/TURKIYE/trBurada öncelikle Edward Adwell, Thomas Sauer ve Diane Walsh ile çalışmalarına başladı. Mannes College of Music ve State University of New York (SUNY) Purchase Music Conservatory’ın giriş sınavlarını kazanıp, her iki okula da girme hakkı elde etti. Seçimini Purchase College’dan yana kullanarak Master eğitimine Prof. Diane Walsh ile başladı. Burada okulun sunduğu geniş imkânlardan yararlanma ve New York kentinde isim yapmış birçok değerli profesör ile çalışma imkânı buldu. Maria Lambros, Julia Lichten, 
Peter Wiley, Laurie Smuckler ile oda müziği; Steven Lubin ve Antony Newman ile Teori, Klasik Piyano Edebiyatı; Paul Ostrovsky ile 20.yy Piyano Edebiyatı dersleri gördü. Solo ve oda müziği çalışmaları yanı sıra Hugh Murphy ile Opera ve İtalyan, Alman, Fransız şarkı eşlik teknikleri dersleri alarak, Purchase Operasının sergilediği dört büyük Opera’nın prova ve temsillerinde aktif görevlerde yer aldı. 
Shostakovich Trio, Trio Fortaney, Moscow Conservatory Trio, Tokyo String Quartet, Emerson Quartet gibi saygın oda müziği topluluklarının verdiği Master Class’lara aktif olarak katıldı. Piyano dışında Antony Newman ile harpsichord, organ. piano-forte enstrümanlarını çalışarak Historical Performance dersleri kapsamında “Purchase Camerata” konserlerine harpsichord çalarak katıldı. 2001 Şubat ayında kompozitör Dary John Mizelle’in kendisi için yazdığı “Autumnal Equinox” adlı solo piyano eserinin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. 2002 yılında en iyi solo klasik müzik albümü dalında Grammy ödülüne aday olan harpsichordist Bradley Brookshire ile Baroque Klavye Edebiyatı ve Müzik Tarihi dersleri gördü ve müzikoloji dalında gösterdiği başarı nedeniyle 2001 yılında ilk kez verilen Brookshire Musicology ödülünü aldı. İki senelik Master eğitimini çok iyi derece ile ve çeşitli konserler vererek tamamladıktan sonra burs kazanarak aynı okuldaki eğitimine bir sene daha Paul Ostrovsky’nin öğrencisi olarak devam etti ve Performace Certificate derecesi aldı. Türkiye’ye döndükten sonra VIII. Uluslararası CRR Piyano Festivali’ nde “Genç Yetenekler” kapsamında bir resital verdi. 
Burcu Aktaş Urgun, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalında Doçent olarak görev yapmaktadır.