25 Nisan 2017 Salı

ARSU SAHNE KONSERLERİ BAHAR NORA HEDER KONSERLERİ VİYOLA RESİTALİ









NORA HEDER;

1997'de İstanbul'da doğdu. 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Aslı Erdal ile keman çalışmalarına başladı. 2010 yılında ise Ani İnci'nin viyola sınıfına kabul edildi. 2013 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nda çalmaya başladı. Bu turne kapsamında Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası salonunda verdiği konserlerin yanı sıra Şanlıurfa ve Gaziantep'te konserler verdi. Eğitim süresi boyunca, Rictor Noren, Atilla Aldemir, Matthias Maurer,, Marco Misciagna, Michael Michalakakos, Lawrence Dutton, Mike Kelley, İgor Naidin ve Efdal Altun ile çalışma fırsatı buldu. İlk resitalini Barış Manço Kültür Merkezi'nde verdi. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ile Beethoven Fest kapsamında Berlin ve Bonn'da verdiği konserlerin yanı sıra CRR, Fulya Sanat, CKM, Süreyya Operası, Sabancı Üniversitesi Konser Salonu, Unique Hall, Kadir Has Üniversitesi, Haliç Kongre Merkezi, Zorlu PSM, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Konser Salonu, Barış Manço Kültür Merkezi gibi konser salonlarında, orkestra, solo ve oda müziği olarak çeşitli konserlerde yer aldı. Katıldığı festivaller arasında Pera Uluslararası Müzik Festivali, Süreyya Operası Sesin Yolculuğu, Bonn Beethoven Festivali, Lisbon Müzik Fest ve Anadolu Efes Müzik Akademisi sayılabilir. 2014 yılında seçmeleri yapılan İstanbul Festival Orkestrası sınavını kazandı. 2013-2014 yılları arasında FİLMSO orkestrasında çaldı. 2016 yılı Haziran ayında Caddebostan Kültür Merkezi'nde birincisi düzenlenen İstanbul Woodwind Festivali kapsamında oda müziği konserleri verdi. 2016 yılında Arda Ardaşes Agoşyan’ın yönettiği Barok Masallar adlı oda orkestrasından çalmaya başladı. Yine aynı yıl Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası sınavını kazanarak 2016 yazında, festival kapsamında turneye çıkarak Portekiz ve İspanya da en önemli konser salonlarında konserler verdi.

Önemli Not: Ücretsiz etkinlik olması nedeniyle (0216) 336 70 40 numaralı telefondan ya da info@arsuguzelsanatlar.com adresinden rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

24 Nisan 2017 Pazartesi

ARSU SAHNE BAHAR KONSERLERİ MEHMET YASEMİN&EREN AYDOĞAN KEMAN&PİYANO RESİTALİ





Mehmet Yasemin

İlk müzik eğitimine 1989’da İzmir Devlet Konservatuvarında başlayan sanatçı 1999 yılındaki mezuniyetin ardından eğitimini Almanya’da Detmold Müzik Yüksek okulunda Prof. Lukas David ve Avusturya Graz Müzik ve Sahne Sanatları üniversitesinde Prof. Tibor Varga’nın sınıflarında sürdürdü. Katıldığı çeşitli ustalık sınıflarında İgor Oistrakh, Viktor Pikaizen, Ayla Erduran, Sergei Krawchenko ve Gernot Winnischoffer gibi isimler ile çalıştı. 2014 yılında Prof. Çiğdem İyicil’in gözetmenliğinde M.S.G.S.Ü İstanbul Devlet Konservatuvarından Sanatta Yeterlik Derecesini aldı. Detmolder Kammer Orchester, Tibor Varga Kammer Orchester, Lukas David Ensemble, Yaşar Oda Orkestrası, Camerata Saygun, AİMA Festival Orkestrası gibi topluluklarla solist ve oda müziği dalında konserler verdi. Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Hırvatistan, Rusya, Kore, Cezayir ve ülkemizde birçok konser ve turneler gerçekleştiren sanatçı halen M.S.G.S.Ü İstanbul Devlet Konservatuvarında keman, viyola ve oda müziği dersleri vermektedir. 2015 yılında ilki gercekleştirilen Çeşme Müzik Akademisi ve Festivalinin Genel Koordinatörlüğünü de yapmaktadır.

Eren Aydoğan
Müzik eğitimine 7 yaşında Fahri Pekiner’den piyano dersleri alarak başlayan Eren Aydoğan, 11 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na kabul edildi ve Prof. Ova Sünder ile çalışmalarını sürdürdü. 15 yaşında solistlik seçmelerini kazanan Aydoğan ilk orkestra eşliğinde konserinde Liszt’in 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Üstün bir başarı göstererek 16 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan Aydoğan, mezuniyet yılında Atatürk Kültür Merkezi’nde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile Rachmaninoff’un 2. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Yüksek lisans eğitimini Trinity College of Music’de yapmak üzere tam burs kazanan Aydoğan, burada Yonty Solomon, Douglas Finch ve Deniz Arman Gelenbe ile çalıştı. Burada birçok yarışmada ödüller alan Aydoğan aynı zamanda Sergio Perticaroli, Gary Graffman, Stephen Kovacevich gibi piyanistlerle çalışma olanağı buldu. Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler projesinde yer alan Eren Aydoğan Tel Aviv’de Buchmann-Mehta School of Music’de Prof. Arie Vardi ile çalışmalarını sürdürdü. Yurtiçi ve yurtdışında konserler veren Aydoğan, Betin Güneş, Peter Stark, Sam Zebba gibi şeflerle çalıştı. Aydoğan halen çalışmalarını Tel Aviv’de Prof. Arie Vardi ile sürdürmekte, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda görev yapmaktadır.