20 Ocak 2016 Çarşamba

Toros Can 

ARSU SAHNE Bahar Konserleri ve Etkinlikleri 
2016 sezonu 19 Mart Cumartesi saat 18:00 'da
değerli piyanist
TOROS CAN'ın
Arsu Sahne salonunda vereceği resital ve söyleşisi ile başlıyor. 

ARSU SAHNE Bahar Konserleri 2016 sezonunda yer almak isteyen değerli müzisyenlerimizin bilgi@arsuguzelsanatlar.com adresine başvurmalarını rica ederiz.


ARSU Sahne Bahar Konserlerine 19 Mart’ta bir çok sayıda değerli ödülün sahibi Virtüöz Toros Can İle Başlıyor.

Yurtdışındaki başarılarıyla ününü Türkiye sınırlarının ötesine taşımış olan Toros Can 19 Mart Cumartesi 18.00’de ARSU Sahne’de klasik müzik severler ile buluşuyor. Uluslararası müzik eleştirmenlerinden tam not alan bol ödüllü virtüöz Toros Can iki kez Diapason d’Or, Diapason-5, Le Monde de la Musique-CHOC, Telerama-ffff, Repertoire-9, Repertoire-10, Observateur-3, Piano le Magazine-Coup de Coeur ve Classica-5 gibi prestijli ödüller kazandı. Sanatçı, Salle Cortot, Théâtre du Châtelet, George Enescu Concert Athenaeum, Theater aan het Vrijhof, Cite de la Musique, Invalides ve St-Martin-in-The-Fields başta olmak üzere; Türkiye, Fransa, ABD, İngiltere, Hollanda, İtalya, Avusturya, Almanya, Singapur, Romanya, Kosova, Bulgaristan, İsviçre ve Gürcistan’ın birçok salonunda konserler verdi. İstanbul Müzik Festivali, Antalya Piyano Festivali, Münster Müzik Festivali, Holland Music Sessions, Saint-Riquier Müzik Festivali ve La Roque d'Antheron Piyano Festivali gibi festivallerde yer aldı. Konser biletleri www.biletix.com da ve sahne gişesinde satılıyor. Bilet fiyatları 30 TL ve 20 TL.

Geçtiğimiz sezon Ivan Yanakov, Eun Young Kim, Jerfi Aji, Mert Yeşilmenderes, Güray Başol, Burak Çebi, Emrah Nalbant, Elfida Su Turan, Kaan Baysal gibi birbirinden genç ve değerli müzisyenlere fırsatlar sunan ARSU Sahne, içinde bulunduğumuz sanat sezonunda da yeni konserlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Hem yurt dışından hem de yurt içinden taleplerin kabul edildiği, genç yeteneklerin yoğun ilgi gösterdiği ARSU Sahne Bahar Konserleri’ne başvurular başladı. ARSU Sahne, Mart 2016’da başlayıp Nisan 2016’ya kadar devam edecek olan konserlerde başta keman ve piyano resitalleri olmak üzere geniş bir yelpazede sanatçılara kapılarını açıyor.

Konserlere katılım ile ilgili detaylı bilgi için bilgi@arsuguzelsanatlar.com a mail atabilir ve 0216 336 70 40’ı arayabilirsiniz. 




Bahar Konserlerinde yer almak isteyen değerli müzisyenlerimizin bilgi@arsuguzelsanatlar.com adresine başvurmalarını rica ederiz.

Son Başvuru Tarihi 31 Ocak 2016

ARSU SAHNE BAHAR KONSERLERİ & SÖYLEŞİLERİ


19 Ocak 2016 Salı

JERFİ AJİ & AIDA PULAKE KEMAN PİYANO RESİTALİ


ARSU Sahne'nin


21 Mart’ta Koreli piyanist Eun Young Kim ile başlayan Bahar Konserleri, 9 Mayıs Cumartesi akşamı saat 18.00‘ da piyanist Jerfi Aji ve keman sanatçısı Aida Pulake’nin beraber verdiği resitalle son buldu.



Piyanist Jerfi Aji, yurtiçinde ve Amerika Birleşik Devletleri’nde  çeşitli kültür merkezlerinde verdiği solo ve oda müziği konserlerinin yanısıra orkestra eşliğinde ilk konserini 2002 yılında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile vermiştir. Sanatçı, aralarında Thomas Hecht, Dimitry Rachmanov, Angela Cheng ve Ali Darmar’ın da bulunduğu birçok ünlü piyanist ile çalışmıştır. Leon Fleisher, Murray Perahia ve Jerome Rose’un ustalık sınıflarında çalan sanatçı, ayrıca New York'ta düzenlenen "International Keyboard Institute And Festival"e de katılmıştır. 2011 yılında, Peabody Konservatuarı tarafından piyano alanında verilen Frances M. Wentz Turner Anma Ödülü’ne layık görülen piyanist Jerfi Aji İstanbul’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Akbank Sanat, Borusan Müzik Evi ve Fulya Sanat gibi salonlarda ve ABD’de çeşitli kültür merkezlerinde solo ve oda müziği konserleri vermiştir.

Keman sanatçısı Aida Pulake, Ajet Xhindole Müzik Okulu ve Tiran Güzel Sanatlar Akademisi Keman Bölümü’nden mezun olmuş ve ilk resitalini 16 yaşında vermiştir. Arnavutluk Ulusal Keman Yarışması’nda birincilik ödülü alan keman sanatçısı Aida Pulake İ.T.Ü. MİAM’ dan keman dalında master derecesi almıştır. Sanatçı halen aynı kurumda doktora eğitimine Prof.Dr.Cihat Aşkın ile devam etmektedir. Keman sanatçısı Aida Pulake halen İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası üyesi olarak sahne almakta ve solo konser ve resital çalışmalarına devam etmektedir.
Hagai Shaham, Alexander Markov, Itzhak Rashkovski ve Prof. Igor Oistrakh’ın ustalık sınıflarına katılan keman sanatçısı Aida Pulake, çok sayıda solo resital vermiş, Romanya Ploieşti’de Constatinescu Filarmoni Orkestrası eşliğinde Prokofiev’in 2 no’lu keman konçertosunu ve İstanbul’da Gürer Aykal yönetiminde Bach’ın İkili Keman Konçertosunu solist olarak seslendirmiş, yanısıra aralarında Aşkın Ensemble, Arcoda piyanolu dörtlü ve MİAM Yeni Müzik Topluluğu’nun da bulunduğu birçok oda müziği ve çağdaş müzik toplulukları ile sahne almış, Borusan Akdeniz Çağdaş Müzik Günleri, Yapı Kredi Açık Sahne Konserleri, Ensemble Contemporain yeni müzik konserlerinde çağdaş Türk bestecilerinin eserlerinin dünyada ilk seslendirilişlerini gerçekleştirmiştir. 2010 yılında Hezarfen Ensemble ile İstanbul ve Almanya’nın Essen kentlerinin Avrupa Kültür Başkentleri seçilmesi kapsamında Essen’de sahne alan, 2011’de piyanist Jerfi Aji ile birlikte İTÜ Vakfı yararına bir dizi resital veren Aida  Pulake, 2012 yılında Alman viyolonsel sanatçısı Nora Krahl ve piyanist Senem Zeynep Ercan ile Türk ve Alman çağdaş bestecilerinin eserlerinden oluşan bir programı İstanbul Borusan Müzik Evi’nde ve Almanya’nın Essen kentinde verdiği konserlerde seslendirmiştir.

18 Ocak 2016 Pazartesi

EUNYOUNG KIM PIYANO RESİTALİ



ARSU Sahne 21 Mart Cumartesi akşamı saat 18.00 ‘da çok özel bir bahar konserine ev sahipliği yaptı. Günümüzün en beğenilen, eşsiz piyano virtüözlerinden Eunyoung Kim, eşsiz piyano resitaliyle klasik müzik severlerle buluştu. Eunyoung Kim verdiği konserin ardından, 22-23 Mart’ ta, birikim ve yeteneklerini birebir piyano eğitimleri ile ülkemizin genç piyanistleri ile paylaştı.

Uluslar arası üne sahip değerli piyanistlerin olumlu yorumları ile Kore’ de, Amerika’ da, Türkiye’ de ve Japonya’da birçok konserler verdi. Piyanist Victor Rosenbaum, Eunyoung Kim’ in “olağanüstü, neredeyse eşsiz çağdaş müzik performans yeteneğine sahip olduğunu ve onun günümüzün en beğenilen piyanistlerinden biri olduğunu” vurgularken, piyanist David Allen Wehr, “duygusal derinliği olan, kolay anlaşılır yorumlara sahip” bir virtüöz olduğunu ifade ediyor. Uluslararası Longy School of Music ‘ten, Korean National üniversitesi sanat bölümünden ve Boston üniversitesinden lisanslarını alan virtüöz Eunyoung Kim, post akademik kariyerinde 2005 ve 2006 yıllarında International Chamber Music Ensemble yarışmalarında ödüller kazandı. 2008 yılında Uluslararası Hugo Kauder piyano yarışmasında ve 2009 yılında Uluslararsı Beethoven Sonata yarışmasında Gladys Cauthen ödüllerini aldı.







             
       
             














17 Ocak 2016 Pazar

ELFİDA SU TURAN KEMAN RESİTALİ


ARSU’da Bahar Konserleri, en duyarlı duo piyanistlerimizden Çağdaş Özkan’ın eşliğinde, ülkemizin üstün yetenekli genç keman solisti Elfida Su Turan ile devam ediyor.  

3 Mayıs  Pazar günü saat 15.00' da, piyanist Çağdaş Özkan’ ın eşliğinde, genç yetenek keman solisti Elfida Su Turan ile  devam ediyor.



İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Aşkın Ensamble ve Başkent Üniversitesi  Orkestra Akademik,  Akbank Sanat, İstanbul Kültür Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Klasik Keyifler Derneği, Yunanistan Konsolosluğu, Saraybosna Müzik Akademisi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrası ile konserler veren genç yetenek Elfida Su Turan,  Veniamin Warsawsky ile keman eğitimine devam ediyor.
Yurtiçi ve yurtdışı  birçok masterclassa davetli olarak katılan genç yetenek Elfida Su Turan ilk olarak Cihat Aşkın sonrasında Rodney Friend, David'e Alogna, Ellen Jewett, Hagai Shaham, Dora Schwarzberg, Ani Schnarch,T uncay Yılmaz ve Hakan Şensoy ustalık sınıflarına katılmıştır. 2009 yılından bugüne kadar Caka (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) projesinde yer alan keman solisti Elfida Su Turan aynı zamanda Çağdaş Eğitim Vakfı Üstün Yetenekli Burslu öğrenci statüsündedir.
Genç yaşına rağmen bir çok ödüller alan genç sanatçı, Mart 2013 de Sırbistan Müzik Pedagogları tarafından düzenlenen Uluslararası Internet Music Competition yarışmasında 8/11 yaş katagorisinde birinci seçilmiştir. Mersin Üniversitesi tarafından Nisan 2013 de düzenlenen Ulusal Gülden Turalı Keman yarışmasında en iyi Türk eseri yorumcusu ödülünü kazanan genç yetenek aynı yarışmada 8/11 yaş katagorisinde ikincilik ödülüne layık görülmüştür.
Gerek vokal gerekse enstrümental eşlik alanında geniş bir repertuara ve tecrübeye sahip olan piyanist Çağdaş Özkan, Türkiye’nin önde gelen klasik müzik dergisi Andante tarafından “...en duyarlı duo piyanisti”  olarak tanımlanıyor.  Bu alanda ABD’nin en prestijli müzik okullarından biri olan The Juilliard School’daki Yüksek Lisans derecesini,  “Borusan Müzik Bursu” ve American Turkish Society’nin sağladığı “Ahmet Ertegün Bursu” ile 2012 yılında tamamlayan sanatçı ABD’deki eğitimi boyunca oda müziği, duo ve orkestra piyanisti olarak Carnegie Hall ve Alice Tully Hall gibi önemli konser salonlarında konserler vermiştir. Piyanist  Çağdaş Özkan Jonathan Feldman, Margo Garret, Brian Zeger ile piyano eşlik ve Prof. Ersin Onay ve Zarema Safarova ile solo piyano çalışmıştır. 
Genç yetenek keman solisti Elfida Su Turan ve piyanist Çağdaş Özkan’ın beraber vereceği resitalde program;

1/ Antonio Vivaldi /Intermezzo
2/ W.A Mozart/ Sonate KV304
3/ Bela Bartok /Roumanıan Folk Dances
4/ Niccolo Paganini /Cantabile
5/ Johannes Brahms/Scherzo
6/ J.S.Bach /Allemanda-Corrente
7/ Adnan Saygun/ Horon
8/ John Williams /Schindler's  List
9/ Ottokar Novacek/ Perpetuum Mobile