1 Nisan 2017 Cumartesi

ARSU SAHNE BAHAR KONSERLERİ AKANSU ERAY&CANSU ERAY & FATİH TURAN ÇAĞDAŞ MÜZİK RESİTALİ




Arsu Sahne çağdaş müziği büyük bir cesaretle yorumlamaya yönelmiş genç solist ve grupları da destekleyerek onlara yer vermeye devam ediyor. Birbirinden yetenekli genç yorumcular ile bu kez tamamı çağdaş repertuardan oluşan bir konserle meraklılarını Arsu Sahne'ye davet ediyoruz.
15 Nisan 2017 saat: 16:00 (Konser ücretsiz olup mutlaka rezervasyon yaptırılması gerekmektedir).
Konser Programı
John Cage | Dream
John Cage | In a landspace
György Ligeti | Musica Ricertata No.1,2,3,4,5
Olivier Messiaen | Prelude No.1,2
Olivier Messiaen | Louange a L'eternite de Jesus
Karlheinz Stockhausen | Klavierstücke IX
Iannis Xenakis | Paille in the Wind
James Tenney | CELLOGRAM
George Crumb | Cello Sonata ''Fantasia''


Solistler hakkında:
Akansu ERAY 
Eğitimi süresince: 
İdil Biret (Piyanist/Devlet Sanatçısı), Hüseyin Sermet (Piyanist/Besteci/Devlet Sanatçısı), Gülsin Onay (Piyanist/Devlet Sanatçısı), Prof. Bojidar Noev (Piyanist/Avusturya), Prof. Metin Ülkü (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Prof. Eser Bilgeman Şakir (İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı), Prof. Tamara Poddubnaya (New York Long Island Müzik Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı), Prof. Seher Tanrıyar (Mimar Sinan Devlet Konservatuarı), Prof. Ova Sünder, Doç. Ferid Adıgüzelzade (Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı), Prof. Vladimir Tropp (Moskova Tchaikovsky Konservatuarı), Çağ Erçağ (Çellist)’ın ustalık sınıflarına katıldı. Şuan da çalışmalarını Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Lisans 3.Sınıf öğrencisi olarak Yrd. Doç. Gülnare Tarkum ile sürdürmektedir.
Katılmış olduğu konser ve festivallerden bazıları aşağıdaki gibidir.
- Trakya Üniversitesi Sanat ve Eğitim Merkezi Zerrin Tan Sınıf Konseri (2015)
- Mimar Sinan Rotary kulübünün düzenlediği Uluslararası Oda Müziği Yarışması | 3 Mansiyon ve 1 İkincilik Ödülü (2016)
- Uluslararası Pera Müzik ve Piyano Festivali (2013, 2014, 2015, 2016)
- Uluslararası Pera Müzikal Aile Yarışması (2016) | Üçüncülük Ödülü
- Eğirdir Klasik Müzik Festivali (2016)
- 1. Uluslararası Bursa Nilüfer Piyano Yarışması (2016) 
- ‘’Synæsthesia’’ 20. – 21. Yy Müziği Konseri (2016) 


Sevim Cansu ERAY
İlk ve Ortaokul süresince Prof.Dr Ali Akperov'un şefliğini yaptığı Trakya Üniversitesi Akademik Orkestrası’nda çalmaya başladı. 2011 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’na seçildi ve orada yardımcı grup şefliği yaptı. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile birlikte; Fazıl Say, Gülsin Onay,"3 tenor olarak” Ayhan Uştuk, Aykut Çınar, Şenol Takılı ‘’Jose Maria Gatlardo Del Ray’’, Antonio Marguez Dans Kumpanyası ile konserler verdi. 2013 yılında Balkan Senfoni Orkestrası’nda çalmaya başladı. Yurt içi ve yurt dışı konserlerde bulundu. 2013 yılında Prof. Aminbay Sapayev'in viyolonsel sınıfına kabul edildi. Eğitimi süresince, Prof. Angel Stankov (Violinist/Bulgaristan), Prof. Bojidar Noev (Piyanist/Avusturya), Prof. Anotolie Krastev (Bulgaristan/ Cellist) Prof.Maria Kliegel, Hüseyin Sermet (Piyanist /Besteci /Devlet Sanatçısı) ile çalıştı. 2014 yılında Türkiye Uluslararası Gençlik Filarmoni Orkestrasını kazandı. Çalışmış olduğu şefler Rengim Gökmen, Tolga Taviş, Oğuzhan Kavruk, Hasan Niyazi Tura’dır. Şuan da çalışmalarınıTrakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı' nda Lisans 3 öğrencisi olarak Prof. Aminbay Sapayev ile sürdürmektedir.
Katıldığı Yarışma ve Konserler
- Mimar Sinan Rotary kulübünün düzenlediği Uluslararası Oda Müziği Yarışması | (2010), 2 Mansiyon (2014) 1 İkincilik (2016)
- Uluslararası Pera Müzikal Aile Yarışması (2016) | Üçüncülük Ödülü
- Uluslararası Pera Müzik Festivali (2014, 2016)
- Eğirdir Klasik Müzik Fesitivali (2016)
- Uluslararası D – Marin Klasik Müzik Festivali
- ‘’Synæsthesia’’ 20. – 21. Yy Müziği Konseri (2016) 


Mehmet Fatih TURAN

29 Temmuz 1997 yılında Lüleburgaz’da doğdu. İlk piyano eğitimine, 11 yaşında Can İşcan ile başladı. Daha sonraki yıllarda Lüleburgaz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine okula kabul edildi. Güzel Sanatlarda Kamil Molla ile piyano, Ayşen İnan ile teori ve solfej çalıştı. Bu yıllar içerisinde beste yapmaya başladı ve besteci Mehmet Uçar ile kompozisyon çalıştı. 2014 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Öğr. Gör. Gökçe Üğdül Güven’in piyano sınıfına kabul edildi. 
Katıldığı Yarışma ve Konserler 
- Uluslararası Pera Piyano Yarışması (2013)
- 2. Ege Beste Yarışması (2013)
- Uluslararası Pera Müzik ve Piyano Festivali (2014, 2015)
- Öğr. Gör. Gökçe Üğdül Güven – Yrd. Doç.Serhan Küngerü Sınıf Konseri (2015)
- Mimar Sinan Rotary kulübünün düzenlediği Uluslararası Oda Müziği Yarışması (2015) | İkincilik Ödülü
- 1. Uluslararası Bursa Nilüfer Piyano Yarışması (2016) | Mansiyon Ödülü
- ‘’Synæsthesia’’ 20. – 21. Yy Müziği Konseri (2016) 


Etnomüzikolog Nilgün İŞCAN
2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Etnomüzikoloji Ana Bilim Dalı’ndan “İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü” ile mezun oldu. 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzikoloji Ana Bilim Dalı’nda “Geleneksel Osmanlı-Türk Gazellerinde Terennümlerin Yapısı” adlı yüksek lisans tezini sundu. “Hâfız Sâmi Gazellerinde Terennüm Kelimeleri ve Kullanımı” adlı makalesi 2011 yılında İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi’nde yayınlandı. Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Sevda-Cenap And Vakfı vb. kurumlarda öğretim görevlisi olarak çalıştı. Hâlen Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Okutman olarak görevini sürdürmekte ve Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Ana Bilim Dalı’nda “Edirne Saraylarında Mûsıkî” başlıklı doktora tezini hazırlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder