8 Temmuz 2014 Salı

CHRISTOPHER MATTHEW ORZECH



ARSU GÜZEL SANATLAR AKADEMİSİ 
LONGY SCHOOL OF MUSİC (USA)

organizasyonu ile 

CHRISTOPHER MATTHEW ORZECH

01-11 Haziran 2012 İSTANBUL'DA!

Genç piyanist adayları ve müzisyenler ile master class ve bire bir eğitim.

Ustalar ile... "Gülsin ONAY"


Ustalar ile...
"Gülsin ONAY"

ARSU GÜZEL SANATLAR AKADEMİSİ

19-22 ARALIK 2012

Gülsin Onay - Piyano
Kevork Tavityan - Şan
Halit Turgay - Flüt
Ricardo Moyano - Gitar
Arda Ardaşes Agoşyan - Oda Müziği

MÜZİKALİTE VE KOMPOZİSYON ATÖLYESİ


BOSTON USA LONGY SCHOOL of MUSIC 
ve 
ARSU AKADEMİ 
İŞBİRLİĞİ İLE 
DR. PAUL BRUST 
GENÇ MÜZİSYENLERE 
YENİ UFUKLAR AÇMAYA GELİYOR !
15 - 27 Mayıs 2014

24-25 Mayıs - ARSU AKADEMİ
20 Mayıs - İTÜ
21 Mayıs - YTÜ

 21. yy çağdaş müzik eğitiminde dünyanın pek çok yerinden 
taze ve koşullanmamış genç müzisyenler,kompozisyon, teori ve müzikalite alanlarında, 
Brust'ın vizyonu ve yaklaşımlarıyla yeni ufuklara sahip oluyor. 
Akademik olduğu kadar pedagojik yöntemleriyle de her yaştan müzisyene hitap eden Brust 
bu eğitiminde,müziğin geleceğine doğru giden yolda yeni yaratımları, yöntem ve teknikleri,
sıra dışı anlatımıyla ifade edecek,müziği okurken ve yorumlarken 
nasıl düşünmek gerektiği üzerinde,yeni ve farklı düşünce biçimleriyle, 
farklı bakış açıları sunacak.

HÜSEYİN SERMET MASTER CLASS 15 - 22 OCAK 2014


HÜSEYİN SERMET 
MASTER CLASS
15 - 22 OCAK 2014
 ~
ARSU GÜZEL SANATLAR AKADEMİSİ
Geçtiğimiz Ocak ayında ülkemizde çok az sayıda sanatçıya verilmiş olan "Devlet Sanatçısı" unvanına sahip, değerli piyanist Gülsin Onay'ın konuk olarak, masterclass eğitimi verdiği Arsu Güzel Sanatlar Akademisi bu sene dünya çapında bir piyanist ve "Devlet Sanatçısı"  HÜSEYİN SERMET'i konuk ediyor.
Katılımcıların Masterclass derslerinin yanı sıra, Hüseyin Sermet ile bire bir çalışma imkanına da sahip olacakları bu eğitim programı, amatör ve profesyönel piyanistler ve piyanist adayları için çok değerli ve çok nadir sunulan bir olanak sağlıyor. 
Başlangıç, orta ve ileri seviyeler için planlanan Hüseyin Sermet ile bire bir ders ve Masterclass programına ön başvuru ve katılım koşulları içinbilgi@arsuguzelsanatlar.com adresine aşağıdaki bilgileri göndermenizi rica ederiz.


Katılımcının Adı Soyadı:
Katılımcının Doğum Tarihi:
Telefon no ve e-mail adresi:
Eğitim Aldığı Kurum Adı:

ya da 
Öğretmenin Adı Soyadı:
Katılımcının Çaldığı Parça ya da Eserler:

SON BAŞVURU TARİHİ: 20 ARALIK 2013

 HÜSEYİN SERMET 

1955 yılında İstanbul'da doğan Hüseyin Sermet, 1965 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'na kabul edildi ve Ahmed Adnan SaygunUlvi Cemal Erkin ile Ferhunde Erkin'in öğrencisi oldu. 1968 yılında Harika Çocuk Yasası ile Türk Hükümeti tarafından eğitimini sürdürmek üzere Fransa'ya Paris Konservatuvarı'na gönderildi. Paris Konservatuvarı'nda piyano, oda müziği, kontrpuan ve müzik analizi dallarında birincilikler alarak mezun oldu. Olivier Messiaen ile bestecilik, Thierry de Brunhoff ve Nadia Boulanger ile piyano çalıştı. Daha sonra Londra'da Maria Curcio ile çalışmalarına devam ederek eğitimini tamamladı. Hüseyin Sermet Milano'dan Meksika'ya, Londra'dan Tokyo'ya, Paris'ten Sao Paolo'ya, dünyanın birçok önemli şehrindeki tanınmış konser salonlarında konserler vermiş ve Santander'den Yokohoma'ya, İstanbul'dan Monte Carlo'ya birçok ünlü festivallere konuk olmuştur. İçlerinde Mstislav Rostropovich, Yuri Bashmet, Maria Jõao Pires, Ruggero Raimondi ve Michel Portal'ın da bulunduğu tanınmış sanatçılarla, Alain Lombard, Antal Doráti, Lorin Maazel, Semyon Bychkov, Lawrence Foster, Rafael Frühbeck de Burgos, Yoël Levi, Ferdinand Leitner, Emmanuel Krivine ve Naoto Otomo gibi önemli orkestra şefleri ve Paris , Lyon Senfoni Orkestrası, Orchestre de l’Île de France, Monte Carlo Opera Orkestrası, Detroit Senfoni Orkestrası, Belçika Ulusal Senfoni Orkestrası, Liège Senfoni Orkestrası, Tokyo Senfoni Orkestrası, Yomiuri Nippon Senfoni Orkestrası, NHK Senfoni Orkestrası, New Japan Filarmoni Orkestrası, Bergamo-Brescia Oda Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Lozan Oda Orkestrası, Katowice ve Krakow Oda Orkestraları, Moskova Radyo Senfoni Orkestrası ve Bavarya Radyo Senfoni Orkestrası gibi topluluklarla beraber konserler vermiştir.

Virtuozluğu kadar besteciliğiyle de tanınan Sermet'in eserlerinden “Réminiscence” 1997'de Empéri Festivalinde çalınmış ve France Musique radyosundan yayınlanmıştır. Tokyo Senfoni Orkestrası tarafından sipariş edilen orkestra eseri “Dream and Nightmare”in prömiyeri 2004'te, İş Bankası tarafından sipariş edilen eseri “Sculptures”ın prömiyeri ise 2006'da yapılmıştır.

Hüseyin Sermet’in yorumladığı kapsamlı sayıdaki albumleri Naïve, Harmonia Mundi ve Erato ödüllerine layık görülmüştür. Ravel solo piyano eserleri, Alkan’a ithaf ettiği üç albümü dünyanın en önemli müzik ödüllerinden Diapason d’Or de l’Anée’ye layık görülmüştür. Son olarak Maria  João Pires ile birlikte yorumladığı Schubert’in eserlerinden oluşan 4 el piyano albümü ve Liszt’in geç dönem eserlerinden oluşan albümleri de bu ödüllere layık görülmüştür.

En son Lawrence Foster şefliğinde Hong Kong Filarmoni Orkestrası, Hans Graf şefliğinde Seol Filarmoni Orkestrası, Krzysztof Urbański şefliğinde Trondheim Senfoni Orkestrası, Sir Roger Norrington şefliğinde Deutsches Senfoni Orkestrası ile verdiği konserlerin akabinde, 2013/2014 sezonunda Tokyo Senfoni Orkestrası, Osaka Filarmoni ve Tayvan Ulusal Senfoni Orkestrası ile konserler verecektir.

Senfoni Orkestraları ile verdiği sayısız konserler dışında, Londra  Queen Elizabeth Hall – Piano Series,  Paris' Cité de La Musique, Munich’s Cuvilliés-Theater, Schleswig Holstein Musik Festival Copenhagen's Tivoli, Lisbon's Dias da Musica, Oxford Piano Festival,  Lille Piano Festival chamber recital in Lyon with Renaud and Gautier Capuçon gibi dünyanın en saygın ve prestijli mekanlarında festival ve özel serilerde solo resitaller vermiştir. Bu kapsamda vereceği gelecek resitali National Centre for the Performing Arts Beijing’de gerçekleşecektir.

Yaşamını halen Paris'te sürdüren , verdiği sayısız konserler ile dünyanın önde gelen konservatuar ve üniversitelerinde konuk sanatçı olarak eğitim veren, sanatı ile ön planda ve dünya çapında otoriteler tarafından tanınan Sermet, ülkemizi dünyada temsil eden, eşine az rastlanır mütevaziliği ve eğitime verdiği önem ile ülkemizin en kıymetli değerleri arasında yer alır. 

Beethoven's Piano Concerto No. 4 is the realm of lyricism and detail - Sermet interprets its transparencies with liquid tone and great agility. The scales flow luminous and light; here and there the startling chords, played with strength, are like signposts, elements of contrast - to then quickly return to the gentle game of lightness and cantabile playing.  Rock solid trills, amazing sudden pianos in those passages where Beethoven's piano becomes as light as a musical box, tinkling as if by magic” (La Stampa, November 2010)
“Most impressive was Sermet’s delicacy and his remarkable ability to terrace his tone to elucidate textures… A remarkable, memorable recital.” (International Piano, April 2010)

T. C.    M i l l i    E ğ i t i m    B a k a n l ı ğ ı
ARSU GÜZEL SANATLAR AKADEMİSİ
ARSU     ACADEMY     OF     FINE    ARTS
LCM Education  &  Examination Center
T: 0216 336 70 40
F: 0216 336 70 15