16 Ocak 2016 Cumartesi

KAAN BAYSAL PİYANO RESİTALİ


ARSU SAHNE Bahar Konserleri serisinde ülkemizin en genç yeteneklerinden Kaan Baysal'ı konuk etti. 18 Nisan Cumartesi akşamı saat 18.00' daki resitalin ardından, Kaan BAYSAL ile genç yeteneklere ilham veren bir söyleşi gerçekleşti.


İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Eser Bilgeman Şakir ile piyano eğitimine devam eden ülkemizin en genç piyanistlerinden Kaan Baysal, üstün yeteneği ile göz dolduruyor. Kaan Baysal,  Lang Lang, Devlet Sanatçımız Hüseyin Sermet, Herbert Schuch, Pablo Galdo ve Ewa Poblocka’ nın masterclasslarına aktif olarak katılmıştır.

Geçtiğimiz yıl Zorlu Center PSM’ de Türkiye’nin en yetenekli genci olarak seçilen Kaan Baysal, Lang Lang ile aynı sahnede yer alarak Chopin’den eserler seslendirmiş,  Lang Lang International Music Foundation tarafından Barselona’da Junior Music Camp’e katılmaya hak kazanmış ilk Türk genç yetenek olmuştur. İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda, Barış İçin Müzik Projesi Konserleri kapsamında şef Sascha Goetzel yönetimindeki İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası eşliğinde, Mozart La Major Kv 488 piyano konçertosunu seslendiren genç yetenek Kaan Baysal, İş Sanat'ta, şef Hakan Şensoy yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile Haydn Re Major piano konçertosunu ( Hob No.XVIII:11) seslendirerek sahne almıştır. 42. İstanbul Müzik Festivali tarafından düzenlenen 'Festival Genç Solistini Arıyor' projesinde tüm festival tarihinin en “Genç Solisti” seçilmiştir.


15 Ocak 2016 Cuma

BURAK ÇEBİ PİYANO RESİTALİ

ARSU SAHNE 

Bahar Konserleri serisinde 2 Mayıs  Cumartesi akşamı  piyanist Burak Çebi yer aldı.

Almanya’da eğitim gören genç kuşak Türk piyanistlerinden Burak Çebi Hochschule für Musik Nürnberg’ den ustalık sınıfı diploması ile mezun olmuştur. Nürnberg'deki eğitimi sırasında Ingeborg Schmidt-Noll'un öğrencisi olan piyanist Burak Çebi Abdel Rahman El-Bacha, Werner Bärtschi, Filippo Gamba, Bernd Glemser, Jura Margulis’ ın masterclasslarına katılmıştır. Halen çalışmalarına Devlet Sanatçısı piyanist Hüseyin Sermet ile devam etmektedir.
Burak Çebi 2013 yılında İstanbul'da düzenlenen ve ödül töreni TRT Tarafından canlı yayınlanan “Orkestra Sion” Uluslararası Piyano Yarışması'nda aldığı birincilik ödülünün yanısıra Münih Steinway-Haus'ta düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması'nda özel ödül (2008) , Nürnberg Mozart Yarışması'nda 3.lük ödülü (2011) ve Sparda Bankası'nın Nürnberg Yüksek Müzik Okulu Öğrencilerine verdiği 'Yılın Solisti' Ödülüne (2007) ve DAAD ile Richard Wagner Derneği'nin burslarına layık görülmüş genç kuşak piyanistlerimizdendir.

2002 yılında ilk solo resitalini veren piyanist Burak Çebi, 2007 yılında İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile ilk orkestralı konserini gerçekleştirmiştir. Bugüne kadar Freiburg Piyano Akademisi 2011, Berlin Geza-Anda Piyano günleri 2011, Heidelberg Ilkbahar Festivali 2010, Schaffhausen Uluslararası Oda Müziği Günleri 2008, Tegernsee `Chance 2009` Piyano Festivali , Friedberg Yaz Festivali 2013-2014 gibi organizasyonlarda yer alan sanatçı Berlin (Filarmoni), Münih (Steinway-Haus), Bayreuth (Steingraeber-Haus), Augsburg, Fürth (Stadttheater), Heilbronn, Bamberg, Ingolstadt, Neustadt, Trier gibi bir çok şehirde resitaller ve konserler vermiştir. 2010 yılında “Schumann`in 200. doğum yıldönümü” anısına Neumarkt-Oberpfalz şehrindeki dünyaca ünlü “Reitstadel” konser salonunda verdiği ve sadece Robert Schumann`in solo eserlerini ihtiva eden resital olumlu kritikler almıştır.


2014 yılında Berlin Filarmoni'deki Enstrüman Müzesi'nde bir resital veren sanatçı ayrıca Berlin Klasik Müzik Yaz Festivali 2012 çerçevesinde Berliner Camerata Oda Orkestrası ile birlikte sahneye çıkarak Wolfgang Amadeus Mozart'ın 9 Numaralı piyano konçertosunu ve Türk bestecilerin eserlerini seslendirmiştir.

14 Ocak 2016 Perşembe

GÜRAY BAŞOL PİYANO RESİTALİ


ARSU 

Bahar Konserleri serisinde 

25 Nisan Cumartesi akşamı saat 18.00'da, 

piyanist 

Güray Başol 

sahne aldı

















Ülkemizin genç piyanistlerinden Güray Başol, Y.T.Ü. Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Toplulukları bölümünden onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Piyanist Güray Başol, üniversite eğitiminin hemen ardından Ecole Normale de Musique de Paris’de Germaine Mounier’in Diplome Supérieur d’enseignement sınıfında devam ederek bu kurumda Nina Patarcec ile oda müziği, Jean-Dominique Pasquier ile analiz çalışmalarını sürdürme imkanı yakalamıştır. Ulusal Rueil-Malmaison Devlet Konservatuvarı’nda Chantal Riou ile piyano çalışmalarını sürdüren piyanist Güray Başol, Michel Moragues ile oda müziği çalışmalarına ağırlık vererek konservatuvarın en yüksek oda müziği diploması olarak kabul edilen «Prix d’excellence» diplomasını Michel Moragues’in sınıfından alan ilk öğrenciler arasında yer alıyor.

UFAM Oda Müziği yarışmasında oybirliği ile birincilik ödülünü alan piyanist Güray Başol, 16. Vulaines sur Seine Piyano Yarışmasında üçüncülük ödülü ve 40. Claude Kahn Piyano yarışmasında bronz madalya son olarak İstanbul’da düzenlenen 1.Uluslararası Orkestra’Sion Piyano Yarışması’nda beşincilik ödülü kazandı. Piyano ustalık sınıfını ise Edgar Varèse – Gennevilliers Konservatuarı’nda Claudine Mellon ile çalışarak 2012 yılında tamamlayan piyanist Güray Başol, Türkiye, Fransa, Almanya, Portekiz ve İngiltere’de önemli konser salonlarında solo piyano resitalleri verdi. 


Piyanist Güray Başol, İdil Biret, Verda Erman, Hüseyin Sermet, Ayşegül Sarıca, Pascal Godart, François Chaplin, Heyoung Park gibi piyanistlerle masterclasslara katılmış, bu virtüözlerce çok başarılı bulunmuştur. Halen Türkiye’nin klasik müzik dergisi “Andante”de besteci ve eser tanıtma üzerine hazırladığı yazılar hazırlayan piyanist Güray Başol, La Clef des Chants Ensemble korosunun da eşliklerini yürütmekte ve Paris’te Fontenay-sous-Bois ve Champigny Müzik Okulları’nda piyano öğretmenliği yapmaktadır. 

13 Ocak 2016 Çarşamba

MERT YEŞİLMENDERES PİYANO RESİTALİ


ARSU Bahar Konserleri serisinde genç piyanist Mert Yeşilmenderes sahne aldı.   4 Nisan Cumartesi akşamı saat 18.00' daki konserin ardından, birbirinden değerli konukların da katılımıyla kıymetli bilgilerle dolu özel bir söyleşi de gerçekleşti.


Ülkemizin gelecek vaat eden genç yeteneklerinden piyanist Mert Yeşilmenderes, Hüseyin Sermet, Gülsin Onay Ragna Schirmer, Johann Schmidt, Stephane Blet, Misha Dacic, Julian Gorus, Ilya Itin, Peter Katin, Lilya Zilberstein ve Muza Rubackyte ile masterclasslara katılmış, bu virtüözlerce çok başarılı bulunmuştur.


1.Ahmed Adnan Saygun Müzik Festivali – İzmir Piyano Yarışması’nda, kendi yaş kategorisinde “En İyi Saygun Yorumcusu Özel Ödülü”nü alan piyanist Mert Yeşilmenderes, 2010 yılında Ulusal Müzik ve Müzikoloji Çalıştayı kapsamında, Süreyya Operası’nda konser verdi. İstanbul’da solo ve oda müziği konserleri veren genç piyanist Mert Yeşilmenderes, Prof. Selen Bucak  ve özel olarak Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay ile çalışmalarını sürdürüyor. 

12 Ocak 2016 Salı

EMRAH NALBANT RESİTAL & SÖYLEŞİ

ARSU BAHAR KONSERLERİ serisinde 11 Nisan 2015 saat 18:00'da değerli piyanist Emrah Nalbant sahne aldı. 


2007 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünü kazanarak bu kurumda eğitim hakkı kazanarak piyano çalışmalarına öğretim görevlisi Aytac Rızaguliyeva ile devam eden piyanist Emrah Nalbant, Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Rachmaninoff ve Debussy gibi bestecilerin eserlerinden oluşan geniş bir repertuvara sahiptir. Sanatın pek çok yönüyle ilgilenen piyanist Emrah Nalbant, resime ve spora da yakından ilgi duymaktadır. Özellikle izlenimci ressamlara olan merakı onu bu tarzda önemli çalışmalar yapmasına teşvik etmiştir. Kendine ait besteleri ve transkripsiyonları olan piyanist Emrah Nalbant, İdil Biret, Ova Sünder, Oytun Eren,Gülsin Onay  ve Hüseyin Sermet ile masterclasslara katılmış, bu virtüözlerce çok başarılı bulunmuştur.


Arsu Güzel Sanatlar Akademisinde piyano öğretmenliği yapmakta olan piyanist Emrah Nalbant Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Konservatuvarı, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Deniz Kulübü, Saint Joseph Özel Fransız Lisesi, Antakya Kültür Merkezi,  İstanbul Teknik Üniversitesi  gibi önemli konser salonlarında konserler vermiştir. Piyanist Emrah Nalbat 11 Nisan cumartesi akşamı Arsu Sahne’ de vereceği resitalle klasik müzik severlele buluşuyor.

11 Ocak 2016 Pazartesi

UTKU ASAN PİYANO RESİTALİ

ARSU Bahar Konserleri serisinde 28 Mart akşamında  ülkemizin genç yeteneklerinden piyanist Utku Asan sahne aldı. 


İdil Biret, Hüseyin Sermet, Herbert Schuch, Gülsin Onay, Lilya Zılbersteın, Karst De Jong, Muza Rubackyte, Jonathan Plowrıght, Johan Schmidt, Hılary Demske’nın masterclasslarına katılmış, bu virtüözlerce çok başarılı bulunup, parlak bir gelecek vaat ettiği yorumlarını almıştır. Ülkemizin dünyaca ünlü piyano virtüözü İdil Biret, Utku Asan’ın ; “Müziğin problemlerini hızla kavrayıp, bunları çözebilecek zekaya sahip çok yetenekli genç bir piyanist, yorumlarındaki form anlayışı ve doğal farklılığının en etkili özelliklerinden olduğunu” ifade ediyor.


13 yaşında ilk resitalini veren piyanist Utku Asan, MSGSÜ Devlet Konservatuarı Genç Orkestrası ile Şef Erhan Torlular yönetiminde ilk orkestra konserini, Ayvalık AİMA’da İdil Biret ve Genç Yetenekler konserini, İş Sanat’ın günümüzün parlayan yıldızlar seçmelerini kazanarak  Milli Reasürans’da Parlayan Yıldız olarak konserini vermiştir. CKM , Zorlu Center Şehir Sahnesi, MSGSÜ Fındıklı Oditoryumu, Gümüşlük Piyano Festivali, Pera Piyano Festivali gibi bir çok yerde resital ve konserler veren Utku Asan eğitiminden fırsat buldukça klasik müziği genç kuşaklara yaymak amaçlı konserlerini  sürdürüyor.