30 Mart 2017 Perşembe

ARSU SAHNE BAHAR KONSERLERİ TOROS CAN PİYANO RESİTALİ







Aynı zamanda Arsu Güzel Sanatlar Akademisi'nin akademik kadrosunda genç piyano öğrencilerine ders veren Toros Can resitalinde çağdaş dönem bestecilerine özellikle yer veren solistlerden.


Bu resitali programında;
Erwin Schulhoff (1894-1942)
Partita (1922)
* Tempo di Fox
* Jazz-like 
* Tango-Rag
* Tempo di fox á la Hawaï
* Boston
* Tempo di Rag
* Tango
* Shimmy-Jazz

Claud Debussy (1862 -1918)
Suite Bergamasque (1890-1905)
* Prélude
* Menuet
* Clair de lune
* Passepied

Paul Hindemith (1895-1963)
Suite 1922, Op.26 (1922)
* Marsch
* Shimmy
* Nachtstück
* Boston
* Ragtime, yer veren sanatçının yorumunu merakla bekliyoruz.


Toros Can hakkında:
Fransa’da düzenlenen 3. Orléans Uluslararası 20. Yüzyıl Piyano Yarışması birincisi Toros Can Türkiye, Fransa, ABD, İngiltere, Hollanda, İtalya, Avusturya, Almanya, Singapur, Romanya, Kosova, Bulgaristan, İsviçre, Polonya, Hırvatistan ve Gürcistan’ın birçok salonunda konserler verdi. İstanbul Müzik Festivali, Antalya Piyano Festivali, Münster Müzik Festivali, Holland Music Sessions, Saint-Riquier Müzik Festivali ve La Roque d'Antheron Piyano Festivali gibi festivallerde yer aldı.

Sanatçının Fransız CD firması L’Empreinte Digitale/Nocturne tarafından çıkartılan dört CD kaydı (Ligeti, Hindemith, Crumb, Purcell) Diapason d’Or, Diapason-5, Le Monde de la Musique-CHOC, Telerama-ffff, Repertoire-9, Repertoire-10, Observateur-3, Piano le Magazine-Coup de Coeur ve Classica-5 ödüllerini kazandı. Prof. Toros Can Paris valiliği tarafından madalya ile onurlandırılmıştır.

Sanatçı aynı zamanda akademik kadrosunda da yer aldığı Arsu Güzel Sanatlar Akademisi’nde halen master class çalışmaları yaparak birçok öğrenci ile birikim ve deneyimlerini paylaşmaktadır.
1 Nisan 2017 akşamı Arsu Sahne’ye konuk olacak Toros Can dinleycileri için birbirinden değerli bestecilerin eserlerini yorumlayacak.

“Kontrollü bir tutku, orantılı bir şiirsellik, hatasız bir ustalık.
Ama her şeyden önce bir müzisyen...”
Le Figaro
“Dünya Piyanisti: Toros Can muhteşem bir sanatçı.
Açık yürekli, yalın, fethedici ve mert. İncelikli, akılcı ve derin bir kişiliği var...
Ligeti CD’si sıra dışı bir kayıt! Yanan bir müzik, ateş içinde bir piyanist...”
Le Nouvel Observateur


Biletleri http://www.biletix.com/etkinlik/U7K06/TURKIYE/tr ' den ve Arsu Sahne'den temin edebilirsiniz.(Telefon:0216 336 70 40 / E-mail: info@arsuguzelsanatlar.com)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder