19 Ocak 2016 Salı

JERFİ AJİ & AIDA PULAKE KEMAN PİYANO RESİTALİ


ARSU Sahne'nin


21 Mart’ta Koreli piyanist Eun Young Kim ile başlayan Bahar Konserleri, 9 Mayıs Cumartesi akşamı saat 18.00‘ da piyanist Jerfi Aji ve keman sanatçısı Aida Pulake’nin beraber verdiği resitalle son buldu.



Piyanist Jerfi Aji, yurtiçinde ve Amerika Birleşik Devletleri’nde  çeşitli kültür merkezlerinde verdiği solo ve oda müziği konserlerinin yanısıra orkestra eşliğinde ilk konserini 2002 yılında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile vermiştir. Sanatçı, aralarında Thomas Hecht, Dimitry Rachmanov, Angela Cheng ve Ali Darmar’ın da bulunduğu birçok ünlü piyanist ile çalışmıştır. Leon Fleisher, Murray Perahia ve Jerome Rose’un ustalık sınıflarında çalan sanatçı, ayrıca New York'ta düzenlenen "International Keyboard Institute And Festival"e de katılmıştır. 2011 yılında, Peabody Konservatuarı tarafından piyano alanında verilen Frances M. Wentz Turner Anma Ödülü’ne layık görülen piyanist Jerfi Aji İstanbul’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Akbank Sanat, Borusan Müzik Evi ve Fulya Sanat gibi salonlarda ve ABD’de çeşitli kültür merkezlerinde solo ve oda müziği konserleri vermiştir.

Keman sanatçısı Aida Pulake, Ajet Xhindole Müzik Okulu ve Tiran Güzel Sanatlar Akademisi Keman Bölümü’nden mezun olmuş ve ilk resitalini 16 yaşında vermiştir. Arnavutluk Ulusal Keman Yarışması’nda birincilik ödülü alan keman sanatçısı Aida Pulake İ.T.Ü. MİAM’ dan keman dalında master derecesi almıştır. Sanatçı halen aynı kurumda doktora eğitimine Prof.Dr.Cihat Aşkın ile devam etmektedir. Keman sanatçısı Aida Pulake halen İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası üyesi olarak sahne almakta ve solo konser ve resital çalışmalarına devam etmektedir.
Hagai Shaham, Alexander Markov, Itzhak Rashkovski ve Prof. Igor Oistrakh’ın ustalık sınıflarına katılan keman sanatçısı Aida Pulake, çok sayıda solo resital vermiş, Romanya Ploieşti’de Constatinescu Filarmoni Orkestrası eşliğinde Prokofiev’in 2 no’lu keman konçertosunu ve İstanbul’da Gürer Aykal yönetiminde Bach’ın İkili Keman Konçertosunu solist olarak seslendirmiş, yanısıra aralarında Aşkın Ensemble, Arcoda piyanolu dörtlü ve MİAM Yeni Müzik Topluluğu’nun da bulunduğu birçok oda müziği ve çağdaş müzik toplulukları ile sahne almış, Borusan Akdeniz Çağdaş Müzik Günleri, Yapı Kredi Açık Sahne Konserleri, Ensemble Contemporain yeni müzik konserlerinde çağdaş Türk bestecilerinin eserlerinin dünyada ilk seslendirilişlerini gerçekleştirmiştir. 2010 yılında Hezarfen Ensemble ile İstanbul ve Almanya’nın Essen kentlerinin Avrupa Kültür Başkentleri seçilmesi kapsamında Essen’de sahne alan, 2011’de piyanist Jerfi Aji ile birlikte İTÜ Vakfı yararına bir dizi resital veren Aida  Pulake, 2012 yılında Alman viyolonsel sanatçısı Nora Krahl ve piyanist Senem Zeynep Ercan ile Türk ve Alman çağdaş bestecilerinin eserlerinden oluşan bir programı İstanbul Borusan Müzik Evi’nde ve Almanya’nın Essen kentinde verdiği konserlerde seslendirmiştir.

1 yorum:

  1. Böyle sanatsal faaliyetler hakkında bilgilendirme yapmanız gerçekten çok hoş bir hareket. Özellikle keman çaldığımdan dolayı kemanla ilgili olan sanatsal faaliyetler daha çok ilgimi çekiyor. Çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar. Keman Kursu İzmir

    YanıtlaSil